ArecAlba 2009.10.28. 14:01

Nátha

A nátha

Az évmilliók alatt a náthát okozó vírusok és szervezetünk együtt fejlődött, így a nátha nem egyéb, mint a kettő közti kölcsönhatás hibája.
A megfázással járó, jellegzetes fájdalmat az orr nyálkahártyájának a gyulladása okozza. Ezt a gyulladást valójában a keletkező kémiai anyagok 'egyvelege' váltja ki azáltal, hogy hat az ott lévő idegekre. De ezek az anyagok hatással lehetnek a távolabb futó idegekre is; ezért alakulhat ki fejfájás vagy izomfájdalom a megfázás kísérőjeként. Az egyszerű aszpirin, az acetil-szalicilsav leállítja e kémiai anyagok egy részének a termelődését, és így csökkenti a gyulladást, illetve a fájdalmat.
 Az emberi szervezet hathatós védekező mechanizmussal igyekszik legyőzni a "betolakodó" vírust. A szervezetünk állapotától függ, hogy a nyálkahártyában megtelepedő vírus megbetegít-e vagy sem. Stresszes, túlfeszített időszakban a védekező rendszer elfojtott állapotban van. A stressz pedig mindennapos dolog, és ez bizonyára hozzájárul ahhoz, hogy átlagban évente 2-3 alkalommal mindenki náthás lesz. Az ember immunrendszere a legjobb eszköz a vírus támadásának kivédésére.  Egyenlőtlen felek harca ez, mert a szervezet a fehérvérsejtek millióit 'küldi' az orrba a sokkal védtelenebb és kiszolgáltatottabb vírusok ellen. De amíg a védekező sejtek száma megnő, hogy sikerrel vegye fel a küzdelmet a vírusok ellen, és a megtámadott szervbe áramlanak, az épp elég idő a vírus számára ahhoz, hogy elszaporodjon. Így módja nyílik arra, hogy egy, vagy több új orrot keressen, tehát másokat is megfertőzzön.


forrás:házipatika.com


Előzze meg a kellemetlen náthát, erősítse immunrendszerét természetes úton,sóterápia segítségével!
www.arecalba.hu
 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr361481421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása