Fontos, hogy az immunrendszert egyensúlyban tudjuk tartani, hogy képes legyen felismerni és elpusztítani a kórokozókat, de ne legyen túl aktív, és ne támadja meg a szervezetet.
Az immunrendszer legnagyobb ellensége a folyamatos stressz, a hajszolt munkahelyi légkör, a túlzott aggodalom, a veszekedés és a félelem.

Mindezek hatására a mellékvese a normálisnál több kortizol hormont termel, ez pedig megzavarja az immunsejtek működését, tehát gyengíti a test egész védekezőrendszerét. Ha ellensúlyozni akarjuk a negatív hatásokat, tenni kell azért, hogy az immunrendszer kellőképpen erős maradjon.

Ennek több módja is van, a legfontosabbak: megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, rendszeres mozgás, kiegyensúlyozott táplálkozás és rendszeres váltózuhany, illetve szaunázás.

Immunrendszerünket tovább erősíthetjük sóterápiával is >>

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr701706999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása