Hagymás tej, mézes torma, forró sör - vajon mi késztethet embereket az ilyesmik fogyasztására? Önsanyargató, léböjtölős tisztítókúra? Netán a torokfájás?

Télen gyakran előfordul, hogy reggelente kellemetlen torokkaparással ébredünk, nehezünkre esik a beszéd, sőt a nyelés is. Rosszabb esetben teljesen elmehet a hangunk, szinte megszólalni sem bírunk.

A torok- és garatgyulladás tüneteinek enyhítésére nagyanyáink számos házi praktikát ismertek, melyhez az alapanyagot a környezetükben lévő gyógynövényekből nyerték. A régi módszerek természetesen csak a tünetek megjelenésének kezdetétől alkalmazva hozhatnak eredményt.

Ha a panaszok lázzal vagy gyulladással súlyosbodnak, mindenképp orvoshoz kell fordulnunk.

Torokfájás és köhögés elleni, ősi bevált módszer a a bizarrul hangzó hagymás tej. A tej nyugtató, a hagyma pedig baktériumölő hatóanyagokat tartalmaz, emellett gazdag C-vitamin forrás is. Ha ihatóvá akarjuk tenni e toroköblítőt, lehet, hogy érdemes fűszerezni.

Az ilyenkor szokásos torokfertőtlenítést érdemes kiegészítenünk gyógynövényes gőzöléssel, az inhalálás ugyanis csökkenti az irritációt és a gyulladást. Használjunk kamilla, oregánó , kakukkfű keverékét, ebből vegyünk 2 evőkanálnyit, majd forrázzuk le egy liternyi forrásban lévő vízzel. Gőzöljünk fölötte 10 percig, rögtön érezhető lesz az eredmény.

Ha viszont nem bízunk a csoda praktikákban, talán az a legjobb megoldás, ha időben megerősítjük az immunrendszerünket.

Sok gyümölcs fogyasztásával, rendszeres, kiegyensúlyozott táplálkozással, vagy sóterápiával.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr31724915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása