A köhögést három típusba lehet sorolni. Az első a sokak számára ismert ugató köhögés. Ez a köhögés sokszor a legváratlanabbul, az éjszaka közepén jelentkezik. Gyermekünk kutyaugatás szerűen köhög, rekedt, belégzése nehezített.
Ezt a köhögést a gége illetve a gége alatti terület gyulladása eredményezi, melyet leggyakrabban vírusfertőzés okoz. A gége gyulladásakor a légutak kiszáradnak, a nyálkahártya megduzzad, ezáltal a légutak szabad átjárhatósága a levegő számára csökken.

Három éves kor alatt a légutak fejletlensége miatt a betegség a légutak elzáródását eredményezheti, ezért mindig vegyük nagyon komolyan a tüneteket. Gyermekünket takarjuk be, nyissunk ablakot (a beáramló párás levegő jót tesz, átnedvesíti a száraz légutakat), ha van otthon, adjunk neki kalciumot és menjünk azonnal az ügyeletre. Ha nagy a baj, hívjunk mentőt! Hároméves kor felett szerencsére a légző rendszerben a porc annyira megerősödik - kivéve egyes légúti fejlődési rendellenességekben -, hogy a betegség már nem jelent ilyen veszélyt gyermekünkre.

Gégegyulladás esetén nagyon fontos a lakás párásítása, a minél gyakoribb szellőztetés. Ha lehetőség van inhalálásra, naponta kétszer-háromszor alkalmazzuk, illetve itassunk minél több folyadékot gyermekünkkel! Emellett érdemes sóterápiás kezelést alkalmazni a gyereknél.

A száraz sóterápiás kezelés során az előzőleg szárított, ionizált sót a legkisebb hörgőcskék átmérőjével megegyező méretűvé porlasztják, majd a levegőbe fújják. A sót belélegezve az apró szemcsék eljutnak ugyanoda, ahová az egészségre káros mikroorganizmusok, és rájuk tapadnak. A sószemcsék először dehidratálják, majd rongálják a káros mikrobiológiai sejtek fehérjeszerkezetét, elpusztítva ezzel azokat.

Természetes hatásmechanizmusánál fogva, a száraz sóterápia - a gyulladást nem csökkentő hörgőtágítók, valamint a komoly mellékhatásokat okozó szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő inhalációs gyógyszerek mellett-, egy egészségre igen kedvező, a tüdő öntisztulását elősegítő, szelíd, mellékhatásoktól mentes alternatív terápia.

Bővebben>>

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr931741538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása