A száraz, kimerítő köhögést mindenképpen csillapítsuk. Ilyen esetben ne adjunk váladékoldót, mert az csak tovább fokozza a köhögést. Orvosunk köhögéscsillapítót, inhalálást, bő folyadékfogyasztást illetve a lakás párásítását fogja javasolni.

Ha a köhögés hátterében hörgőgyulladás áll, akkor antibiotikum illetve hörgőtágító készítmények adására is sor kerülhet. Gyógyszertárakban, drogériákban kaphatóak különböző mentolos légzéskönnyítő krémek, melyet a mellkasra kenve jótékony hatás érhető el. Emellett érdemes sóterápiás kezelést alkalmazni a gyereknél.

A száraz sóterápiás kezelés során az előzőleg szárított, ionizált sót a legkisebb hörgőcskék átmérőjével megegyező méretűvé porlasztják, majd a levegőbe fújják. A sót belélegezve az apró szemcsék eljutnak ugyanoda, ahová az egészségre káros mikroorganizmusok, és rájuk tapadnak. A sószemcsék először dehidratálják, majd rongálják a káros mikrobiológiai sejtek fehérjeszerkezetét, elpusztítva ezzel azokat.

Természetes hatásmechanizmusánál fogva, a száraz sóterápia - a gyulladást nem csökkentő hörgőtágítók, valamint a komoly mellékhatásokat okozó szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő inhalációs gyógyszerek mellett-, egy egészségre igen kedvező, a tüdő öntisztulását elősegítő, szelíd, mellékhatásoktól mentes alternatív terápia.

Bővebben>>

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr621741558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása