Az allergia a szervezet szokatlanul erős immunválasza az amúgy ártalmatlan anyagokra, mint a pollen, a macskaszőr vagy a mogyoró. Az Egyesült Államokban jelenleg a lakosság mintegy 54 százaléka szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. A mostani allergiások száma közel ötszöröse a 30 évvel ezelőttieknek, ennek oka pedig egyelőre ismeretlen.

 

Mi lehet ennek az oka?

Túl piszkos a környezetünk

A szmog és a különböző légszennyeződések rontanak az allergiások, különösen az asztmások állapotán, és kiváltó okként is szolgálhatnak.

Egyre pontosabb a diagnózis

Lehetséges, hogy az allergiások számának növekedése nem jelent több beteget, csak több diagnosztizált esetet. "Korábban az allergiás megbetegedéseket könnyen összetévesztették más betegségekkel, manapság azonban már pontosabb diagnózisok állítha
tók fel, így lehetséges, hogy csak a diagnosztizált betegek száma nőtt."

A legvalószínűbb azonban az, hogy az előbb felsorolt okok együtt felelősek az allergiás megbetegedések egyre nagyobb előfordulásáért. "Úgy tűnik, ez a rejtély egyelőre megoldatlan marad, hiszen a kutatások általában inkább az allergiás megbetegedések elleni kezelések kifejlesztésére irányulnak, nem arra, hogy megtudjuk, mi okozza a betegségeket" - nyilatkozta Dr. Eghrari-Sabet.

Érdemes minden légúti allergia esetében minél előbb elkezdeni a száraz sóterápiás kezelést! Bővebben >>

Forrás: HáziPatika.com

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr81915322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása