Csecsemőkori szeborreás ekcéma általában fél évesnél fiatalabb kisbabáknál alakul ki. A fejen sárgás,zsíros felrakódás keletkezik mely alatt piros kiütések jelenhetnek meg.

Numullaris ekcéma,mely felnőtteknél jelentkezik a végtagokon. Kerek vagy ovális, piros foltok alkotják. Gyakran előfordul olyanoknál,akik gyerekkorukban atópiás ekcémában szenvedtek.

Statis ekcéma,legtöbbször a lábszáron megjelenő bőrbetegség.
Rossz visszérkeringés mellett szokott fellépni, ezért vénás eredetű ekcémának is nevezik.

Dyshidroticus ekcéma, mely tenyéren és talpon jelenik meg és apró hólyagokkal jár.

Kiváltó tényezők lehetnek bizonyos ételek (pl.:tejtermékek,tojás), citrusfélék; hideg időjárás, száraz levegő, állatszőr, pollen, penész, erős verítékezés, stresszhelyzetek vagy dohányfüst.

Az ekcéma kezelésére olykor elegendő a kiváltó okokat felderítenünk és azokat megszüntetni. Nagyon fontos a bőr mindennapi ápolása és megfelelő minőségű testápoló előnyben részesítése. Azonban ha ezek sem segítenek ajánlott a bőrgyógyász szakorvos felkeresése.

Emellett az ekcéma kezelésére kiválóan alkalmas a sóterápia is.
 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr381538963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása