A legújabb felmérések tanúsága szerint egyre nő az allergiások száma fejlettebb országokban, és ez nem csak a szezonális allergiákra vonatkozik.

Az ételallergiák előfordulása különösen megnőtt az utóbbi években. 1997 és 2007 között a gyermekkori ételallergiák előfordulása 18 százalékot nőtt az Egyesült Államokban.

"Az óvodák manapság már szinte mindenhol mogyorómentes óvodák: egyszerűen olyan magas a mogyoróallergia előfordulásának aránya, hogy jóformán nem is találkozunk ezzel az élelmiszerrel" - nyilatkozta Dr. Jacqueline S. Eghrari-Sabet, a Családi Asztma és Allergia Ellátó munkatársa.

Bár senki nem tudja pontosan, mi okozza az allergiás megbetegedések számának növekedését, Dr. Eghrari-Sabet felvázol néhányat a lehetséges okok közül:

Túl tiszták vagyunk

A hipoallergén környezet egyik hátulütője, hogy mivel a gyerekek sosem találkoznak kórokozókkal, a szervezet természetes védekező rendszere nem tud kiépülni, és az alul stimulált immunrendszer így olyan dolgokat is károsnak érzékel, mint a különböző élelmiszerfajták.

"Az 'unatkozó' immunrendszer minden amúgy ártalmatlan anyagot megtámad: mogyorót, tojást, búzát, tejet, és ez heves allergiás reakciókat eredményez" - nyilatkozta Dr. Eghrari-Sabet.

A globális felmelegedés

A szén-dioxid szint növekedésével és az évi középhőmérséklet emelkedésével együtt nő az allergiás megbetegedések száma is. A növények korábban virágoznak és az összes pollen termelődés egyre nő. Bár az allergiás megbetegedések kialakulásának nagy szerepet játszanak a genetikai tényezők, a megnövekedett pollenterhelés is egyike lehet az allergia kiváltó okainak.

Ugye már Ön is tudja, hogy a gyerekek is kitűnően kezelhetőek légúti allergia esetén száraz sóterápiával?

Forrás: HáziPatika.com

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr771915162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

green02 2010.04.14. 21:22:00

Tök jó, hogy az ételallergiát is megemlíted, mert (sajnos) indokolatlanul keveset hallunk róla. Zavar is van az ügyben, mert sokan kerverik az étel-intoleranciával:
food-detective.hu/etelintolerancia/tunetei.html
süti beállítások módosítása