Folyamatosan ellenőrzi az Európai Bizottság, hogy jár-e bármilyen negatív hatással az emberi egészségre az izlandi vulkánkitörés miatt a magas légrétegekben terjedő szennyezés, de a nemzetközi egészségügyi szervezetektől kapott információk alapján ezen a téren egyelőre nincsenek komolyabb aggodalmai - jelentette ki hétfőn az Európai Unió végrehajtó testületének egyik szóvivője.

Hozzátette, hogy a vulkáni hamu öt kilométernél magasabban található a levegőben, tehát a föld közeli légrétegek esetében egyelőre nem tartanak veszélyes mértékű szennyezéstől.
A bizottság illetékesei mindazonáltal ez ügyben is tájékozódnak a tagállamok egészségügyi szolgálatainál - mondta el Frédéric Vincent.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr911935080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása