A hosszú és hideg tél ellenére az allergiások egy része már küszködik a tünetekkel, március végétől pedig elkezdődik az allergiaszezon. A betegek többsége tüneti, gyógyszeres kezelésben részesül, mivel az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem támogatja az alternatív megoldásokat.

Javulóban van az időjárás, így hamarosan megjelennek a korán virágzó fák pollenjei a levegőben, április végétől pedig a fűpollen okozhat kellemetlen tüneteket az allergiásoknak - mondta az InfoRádiónak Kósa Lajos a Magyar Allergológiai Társaság főtitkára.

A tüneti kezelésre szolgáló készítményeket tíz-húsz évig kell szedni, ezzel szemben a megelőző, immunerősítő céllal történő száraz sóterápiás kezelés már 10 alkalom után is jelentős javulást eredményez.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr861858923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása