A klórral fertőtlenített medencékben való fürdőzés növelheti az esélyét annak, hogy a gyermeknél asztma vagy különböző allergiák alakulnak ki - állítják a kutatók.
A tanulmány szerint azoknak a tinédzsereknek, akik több mint 1 000 órát töltenek klórral fertőtlenített medencében, nyolcszor nagyobb az esélyük arra, hogy asztmásak lesznek, mint azoknak, akik inkább a réz-ezüst keverékkel tisztított vízben fürdenek.

"A klóros vízben való fürdőzés jelentős hatást gyakorol az allergiás megbetegedések megjelenésére a diákok körében" - mondta a szerző, Alfred Bernard, toxikológus professzor, a belga Louvain Katolikus Egyetem kutatási igazgatója.

"Ha a klórt megfelelően használják, akkor hatásos és biztonságos védelmet nyújt a medencék számára. De ha túl sokat teszünk a vízbe, vagy kipárolog a beltéri medencék fölötti levegőbe, az elkerülhetetlenül irritálja a szerveket" - magyarázta a szakember.

"Egyre több a bizonyíték arra, hogy ez az irritáció káros az úszók légútjaira, különösen a gyermekekére, akik a legérzékenyebbek és a leggyakoribb látogatói a klóros medencéknek."

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr51476319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása