ArecAlba 2010.01.11. 07:00

Ha már késő

Mit tegyünk, ha megfáztunk?

A legfontosabb továbbra is a C-vitamin. Legalább ilyen lényeges a bőséges folyadékfogyasztás: meleg, de nem forró teát (a forróság ugyanis tönkreteszi a C-vitamint), gyümölcslét ajánlunk a legszívesebben.

Az orrdugulás ellen vény nélkül kaphatók orrcseppek, a megfelelőt annak ára, illetve alkalmazásának kényelmessége alapján érdemes kiválasztani. Ne feledjük, hogy gyerekek sok esetben nem kaphatják a felnőttek részére rendelkezésre álló szereket!

Az ősrégi, szalicilt tartalmazó medicinák (Kalmopyrin, Istopirin, Aspirin) mellett a patikákban számtalan, különböző hatóanyag-kombinációkat tartalmazó szer kapható. Ezekről a gyógyszertárban részletes tájékoztatást adnak. Nagyon vigyázzunk azonban arra, hogy minden gyógyszernek lehetnek mellékhatásai, megzavarhatják egyéb betegség miatt szedett gyógyszerek hatását, és előfordulhatnak allergiás reakciók is. Mindig olvassuk el a mellékelt tájékoztatót, és adott esetben inkább konzultáljunk a gyógyszerésszel, illetve háziorvosunkkal.

Forrás: Vitalmed

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr971654144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása