ArecAlba 2010.03.02. 15:36

Orrfolyás

A nátha orrfolyást okozhat. Az orrfolyás akkor keletkezik, amikor a szervezet a hisztamint szabadítja fel, hogy védekezzen a vírusok ellen. A tiszta, híg váladék, az orrfolyás állandó és igen zavaró lehet. Ha a váladék elszíneződik (általában sárga, fehér, vagy zöld színű), menjünk orvoshoz, mert ez baktérium által okozott fertőzést jelezhet, mely ellen általában antibiotikumot kell szedni.

A nátha és az allergiák az erek kitágulását és az orrnyálkahártya és az orrmelléküregek nyálkahártyájának duzzadását okozhatja. Ez a duzzanat okozza az orrmelléküregek feszülésének és az orrdugulásnak a tüneteit. Az orrcseppek használatával a melléküreggyulladás megelőzhető. Ha a felső légúti fertőzés kapcsán erős fejfájás lép fel, mindig gondolni kell orrmelléküreg gyulladás lehetőségére is. Általában, ha egy hétnél tovább tart a lázas szak, feltétlenül orvoshoz kell fordulni, mert előfordulhat, hogy szövődmény tartja fenn a lázat.

Mivel a közönséges náthát okozó vírusok ellen speciális szerünk nincsen, lázcsillapító, hurutoldó, esetleg orrcsepp adására a kellemetlen tünetek rendszerint egy-két nap alatt megszűnnek. 

Felgyorsíthatjuk a gyógyulási folyamatot rendszeres sóterápiás kezeléssel, mely immunrendszerünket is megerősíti.

Részletek >>

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr131803060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása