ArecAlba 2010.03.09. 11:20

Szemmosás

Csakúgy, mint az orrmosásnál, itt is egyszázalékos oldattal dolgozzunk, amit egy speciális eszköz segítségével öntsünk a szemünkbe (ezt az ún. szemmosó poharat gyógyszertárban, illetve a barlangban is meg tudjuk vásárolni). Nem kell attól tartani, hogy az oldat csípni fogja a szemünket, ugyanis az emberi test 0,96 százalékban tartalmaz sót, az oldatunk pedig nem sokkal erősebb ennél a maga egy százalékával. A különbség olyan kevés, hogy meg sem fogjuk érezni a sót, ahhoz viszont bőven elég, hogy kimossuk a szemünkből a polleneket és a port.

Azoknak is érdemes kiöblíteni a szemüket, akik számítógép előtt dolgoznak, ugyanis a só nem engedi kiszáradni a szemet, és a nap végére nem lesz az a kellemetlen égő érzésünk. Ráadásul a rendszeres szemmosással a látásunkat is javíthatjuk.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr641823550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása