Az elmúlt hetekben a legtöbb mérőállomáson a mogyoró (Corylus) virágporszemei voltak jelen legnagyobb mennyiségben a csapdákban, napi koncentráció értéke azonban még nem érte el sehol sem a nagyon magas szintet – 7 városban magas, 7-ben közepes, Szolnokon alacsony szintet mértek. Az éger (Alnus) összpollenszáma kissé alacsonyabb volt, azonban Mosdóson és Zalaegerszegen a hét utolsó napján meghaladta a nagyon magas határértéket is. A legtöbb állomáson még közepes, Veszprémben, Győrött és Békéscsabán magas koncentrációban regisztrálták.

A ciprus- és tiszafafélék (Cupressaceae/Taxaceae) pollenkoncetrációja általában alacsony szintet ért el – a hét vége felé 6 városban egy-egy napon meghaladta a közepes hatérértéket. A hét második felében elindult a nyír (Betula), a juhar (Acer), a szil (Ulmus) és a kőris (Fraxinus) virágporszórása is – azonban csak a juhar pollenjéből és csak egy napon, Békéscsabán detektáltak közepes szintet éppen meghaladó értéket.

Az allergén gombaelemek koncentrációja alacsony – közepes szintet csak 6 állomáson detektáltak egy-két napon.

Szeretne felkészülni az allergiaszezonra? Még megteheti!

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr481881580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása