Mit tehetünk a megelőzés, illetve a már kialakult allergia enyhítése érdekében? Természetesen a teendő mindig az allergia kiváltó okától, erősségétől is függ.

íme néhány hasznos tanács:

Allergiás tünetek első jelentkezésekor (tüsszögés, orrfolyás, könnyezés) forduljon orvoshoz.
Amennyiben már korábban megállapított allergia tünetei jelentkeznek, úgy az orvosi segítség mellett figyeljen az alábbiakra:

  1. Lehetőleg éjszaka szellőztessen! Célszerű eső utáni időszakban szellőztetni.
  2. Ha autóval jár, ne húzza le az ablakot, a belső levegő keringtetést működtessen.
  3. Hetente húzzon tiszta ágyneműt és mosson minél sűrűbben (akár naponta) hajat!
  4. Minden nap vegyen fel tiszta ruhát, ha hazaér, öltözzön át! Sok allergén megtapad a textileken, szabadban tartózkodás után cseréljen ruházatot.
  5. Érdemes lakó és munkahelyi környezetében HEPA szűrős légtisztító berendezést elhelyezni, mely megtisztítja otthonát, irodáját az allergénektől (por, poratka, pollen, szőrök), így nincs folyamatos irritációnak kitéve.    
  6. Gyakran porszívózzon és töröljön port!
  7. Padlószőnyeg helyett válasszon járó- vagy laminált lapot! Ha sok szőnyege van, gondoskodjon rendszeres és alapos tisztításukról, esetleg kiselejtezésükről.
  8. A pollenszezon kezdete előtt legalább két héttel menjen orvoshoz és sóterápiába, majd ha szükséges, kezdje el szedni a gyógyszereit.
  9. Nyaralás tervezésekor érdemes előre tájékozódni a környék pollen szennyezettségéről, illetve magas (1600 m feletti) célpontot választani.
  10. Csökkentse vagy hagyja el a tejtermékek fogyasztását ebben az időszakban, mert váladékképző hatásuk van, így fokozzák az orrfolyást!

Megelőzésben hasznos lehet: Sóterápia

 

 

 

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr971201825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása