A közhiedelemmel ellentétben az allergiásoknak nem használ a páradús levegő. Még az asztmások is jól teszik, ha körülbelül 50 százalékos páratartalomnál megállnak, mert az ennél magasabb páratartalmú közeg jó élettér az atkáknak. Ha csak lehet, fogják vissza a fűtést is, ne legyen 20 foknál melegebb a lakásban.

Egy megkérdőjelezhető népi bölcsesség szerint egy gyerek akkor egészséges, ha mire felnő, "megeszik egy kiló piszkot". Ennek igazságtartalma annyi, hogy a lakókörnyezet túlzott sterilitása valóban nem egészséges, mert nem teszi lehetővé, sőt megakadályozza, hogy az első életévekben kifejlődjön, maximális teljesítőképességet érjen el az immunműködés. A szervezet védekezőképessége a külvilág kórokozóival szemben ugyanis nem veleszületett, hanem szerzett képesség, amelynek kialakulásához szükség van a különböző kórokozókkal, baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal való találkozásra is. A tisztítószerek, baktériumölő vegyszerek túlzott használata az allergiások számára ugyanakkor azzal a veszéllyel is jár, hogy az illető vegyszerre is kiterjedhet érzékenységük.

Forrás: Házipatika

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr961599324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása