ArecAlba 2010.01.06. 07:00

Ágynyugalom?

A régi vágású családorvosok egyik legkedveltebb szava volt az "ágynyugalom". Mit is jelent ez?

Azt, hogy a szervezetünk időt, lehetőséget kap arra, hogy teljes energiáját a gyógyulásra összpontosíthassa. Pihenéssel, kellemes meleggel segítünk visszanyerni erőit, ráadásul ez idő alatt a stressztől is megkíméljük.

Érdemes a lehető legjobban előkészülni, hogy zavartalanul tölthessük a regenerálódásra, gyógyulásra szánt időt.

Apróságok, de fontosak lehetnek: készítsünk oda az ágy mellé mindent, amire szükségünk lehet, hogy ne kelljen kiugrálni. Legyen ott elegendő papír zsebkendő (meg egy zacskó a használtaknak), orrkenőcs, orrcsepp, szükség esetén más gyógyszer is, telefon, távirányító, egy jó könyv, egy kancsó limonádé vagy egy palack ásványvíz.

Mielőtt lefeküdnénk, jól szellőztessük ki a szobát. Páradúsabb levegő jót tesz ilyenkor, így tegyünk a radiátorra egy edényben valami menta, eukaliptusz, citrom illóolajos vagy kamillateás párologtatót.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr531654186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása