A meghűlés általában nem jár lázzal, annak megjelenése már szövődményre utal. A viszonylag enyhe megbetegedés miatt legyengült szervezetet ugyanis ilyenkor könnyebben érik el a más betegséget előidéző kórokozók. Ugyancsak szövődmény jele, ha az orrunkból kifújt váladék színesedik, a zöld, sárga váladék megjelenése már baktériumok jelenlétére utal.

Előzzük meg!

Sok mindent tehetünk a betegség megelőzéséért; környezetünk védelméről (zsebkendő!) már beszéltünk. Saját védekezőképességünket a jól ismert C- vitaminnal javíthatjuk. Az általában elegendő napi egy tablettát (60mg) ilyenkor érdemesebb megemelni minimálisan napi 3x1-re. Fontos tudni, hogy a C-vitamin úgynevezett vízben oldódó vitamin, ezért szervezetünk nem képes raktározni. Mindennap el kell fogyasztanunk tehát a szükséges adagot, a szervezet számára felesleges, fel nem használt mennyiség ugyanis a vizelettel távozik.

Legalább ilyen lényeges testünk védelme a réteges öltözködéssel: sem a hideg, sem a túlmelegedés nem használ. Ha kilépünk, öltözzünk, ha belépünk, vetkőzzünk! Fontos, hogy testünk hőmérséklete lehetőleg állandó legyen. Jól védhetjük a nyakunkat a sállal, de soha ne tegyük a szánk vagy a kisgyerekek szája elé: a kilélegzett levegő nedvességtartalma ugyanis a hideg miatt a sál száj felőli oldalán lecsapódik, és a belélegzett hideg levegőt fogja nedvesíteni. A belélegzett hideg, nedves levegő pedig csaknem biztosan a megfázáshoz vezet.

Szintén jó megoldás az immunrendszer megerősítésére: a rendszeres sóterápiás kezelés!

Forrás: Vitalmed

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr461654133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása