Az asztma, az elhízás, a viselkedési zavarok és más krónikus betegségek az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az amerikai gyermekek körében, amit részben a környezeti változásokkal és a betegségek gyakoribb diagnosztizálásával magyaráznak.

A Massachusettsi Általános Gyermekkórház kutatói Jeanne Van Cleave orvos vezetésével három csoport gyermekben vizsgálták a legalább egy évig tartó betegségek előfordulását. Az első, 2000 gyermekből álló csoport vizsgálatát 1988-ban kezdték meg. Őket hat évig követték nyomon, ezt követően pedig egy második csoportot vizsgáltak 1994. és 2000. között, végül pedig a harmadikat 2000-től 2006-ig.

A tanulmány eredményei szerint mindegyik krónikus betegség, köztük a sokat emlegetett gyermekkori elhízás aránya növekedést mutatott.


A kutatók ugyanakkor azt is hozzátették, hogy a felnőttek krónikus betegségeitől eltérően a gyermekkori állapotok nem feltétlenül hosszú távúak. A négyéves koruk előtt asztmás zihálásban szenvedő gyerekek több mint a fele kinőtte a rendellenességet hat éves korára, és a bizonyos viselkedési zavarokban szenvedő gyerekek egy éven belül kigyógyultak a rendellenességből.

A tanulmány számos közelmúltban készült kutatás eredményét is megerősíti abban a tekintetben, hogy az elhízás az Egyesült Államokban tetőzött.

Forrás: HáziPatika.com

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr381833753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása