Az időjárásváltozás következményeit sok esetben még a tudósok sem látják előre. Annyi azonban bizonyos, hogy a betegek már most is a megszokottnál intenzívebb panaszokkal küzdenek.

A korábbi években a növények virágzása a pollennaptárban leírtak szerinti sorrendben követte egymást. A tavalyi és az idei évben azonban a megszokott rend felborult. A hosszúra nyúlt téli időszak után szinte egyik napról a másikra köszöntött be a tavasz. Ennek következtében például a korábban már januárban-februárban virágzó mogyoró és éger pollenszórása most egybe esik a márciusi allergén növények - nyír, nyár, kőris - virágzásával.

A hirtelen jött nagy mennyiségű pollen következtében a betegek szervezetének nincs lehetősége megfelelően regenerálódni, a megváltozott környezeti hatások következtében az orrnyálkahártya tehát folyamatosan, akár heteken, hónapokon át is gyulladásban van.

A klímaváltozás azonban nem csak az allergiás betegeket sújtja. A korábban panaszmentes egyéneknél is egyre többször figyelhetőek meg légúti allergiás tünetek. Az időjárás változásának következtében tehát nemcsak az allergiás tünetek súlyosbodásával, de az allergiás betegek számának növekedésével is számolnunk kell.

Ha szeretne időben felkészülni az allergiaszezonra, látogasson el hozzánk még most!

 

Forrás: weborvos

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr21906886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása