Szakszerű segítség

Ha a rovarméregre vagyunk allergiásak - méh-, darázscsípés -, a háziorvosunktól kérhetünk tanácsot ahhoz, hogy összeállíthassunk egy sürgősségi kisgyógyszertárat. Ezt mindig tartsuk magunknál! Ebben többek között lennie kell adrenalintartalmú spraynek is anafilaxiás sokk esetén fellépő légúti és keringési bántalmak ellen, valamint erős gyógyszereknek, antihisztaminoknak, kortizonoknak. Meg kell tanulnunk azt is, hogyan kell önállóan, pánikmentesen cselekednünk sürgős esetben!
LÉNYEGES! Az allergiás asthma bronchiale az olykor-olykor kiegészítésképpen végzett lazítógyakorlatokkal pozitívan befolyásolható.

www.arecalba.hu


Anafilaxia jelentése

Antigén és ellenanyag találkozásakor kialakuló túlérzékenység. Három stádiuma van: 1. A szervezetbe jutott antigén hatására a szervezet érzékennyé válik; 2. Megkezdődik az antitest- (ellenanyag-) képződés; 3. Ugyanazon allergén későbbi beadásakor a szervezet azonnali reakcióval válaszol. A reakció hevessége a beadott antigén és az antitestek mennyiségétol függ. A legdrámaibb reakció az anafilaxiás sokk, amely halálos is lehet (például ha novokainérzékeny embernek novokaint adnak foghúzás előtt), ha a beteg nem kap azonnal ellenanyagot.
 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr71404496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása